Den store artsjakten!

Praktisk info

Dato: 01.06.24

Tidspunkt: 11:00 - 16:00

Adresse: Kirkegata 9, Mosjøen, Norge

Forening: Helgeland sopp- og nyttevekstforening

Region: Nordland

Pris fra: Gratis

Ledere

Brita Heggli

britak@yahoo.com

Bil med på dugnad og øk kunnskapen om naturmangfoldet!

Har du en hobby-biolog i magen og ønsker å lære mer om naturmangfold, artsbestemmelse og kartlegging av arter?? Bli med på tur å del interessen med andre likesinnede hobby-biologer!

Lørdag 1. juni inviterer Sabima alle som kan krype å gå til å finne så mange plante-, dyre- og sopparter som mulig i løpet av ett døgn. Helgeland sopp- og nyttevekstforening ønsker i samarbeid med Vefsn zoologiske forening å bidra til denne dugnaden og samtidig invitere alle interesserte, uavhengig av alder og forkunnskaper, til å bli med på tur!

Vi starter med en felles samling i biologisalen på Mosjøen videregående skole (kl. 11.00) der det vil bli gitt mer informasjon om dagen og opplæring i artsbestemmelse og registrering av arter i artsdatabasen. Der vil det også være mulig å låne med seg utstyr for artsbestemmelse (bestemmelsesnøkler, håndluper o.l). Etterpå drar vi ut på tur for å observere å dokumentere alt vi kan finne av arter i lokalmiljøet. Lokasjon for turen avgjøres på møtet. Vi avslutter med bålkaffe og en matbit samtidig som vi oppsummerer og deler det vi har sett og lært.

Ta med familie og venner på en lærerik tur i lokal natur. Dette blir gøy!

 

Oppmøtedetaljer

Oppmøte ved Mosjøen vgs avdeling sentrum ved inngangen mot kirkegata kl 11.00.