Kurs i kartlegging og registrering av sopp

Praktisk info
Dato: 20.08.22
Tidspunkt: 10:00 - 16:00
Adresse: Hattfjelldalsveien 959, 8690 Hattfjelldal, Norge
Forening: Helgeland sopp- og nyttevekstforening
Region: Nordland
Antall ledige plasser: 7
Pris fra: Gratis
Arrangementet er stengt for påmelding
Lær hvordan du enkelt kartlegger og registrerer sopp til artsdatabanken
Hvor gjennomføres kurset?
Kurset gjennomføres på Gryteselv Fjellgård i Hattfjelldal, ca 8 km vest for sentrum (skiltet).
Hva skal du lære?
På dette kurset lærer du å finne sopp, registrere data på funnstedet, identifisere soppen og registrere den i artsdatabanken via artsobservasjoner.no.
Kunnskapen du får kan også brukes for registrering av andre nyttevekster, dyr, fugler, insekter etc.
Hvilke forkunnskaper må du ha?
Du trenger ingen forkunnskaper, bare interesse for å bidra med registrering av arter i naturen. I forskningssammenheng og for kunnskap om soppens utbredelse nordover i landet et er viktig å få registrert så vel vanlige som sjeldne arter. Det er manglende registrering av arter i Nordland.
Ha bør du ha med deg til kurset?
- Soppkurv eller annet til å bære fangsten i
- Penn for notering på skjema, vannfast tusj
- Kamera (standard kamera eller mobil med god bildekvalitet)
- GPS eller mobiltlf med kartfunksjon som viser kartreferanse på funnsted (UTM kartformat)
- Medie for overføring av bilde til PC
- Bærbar PC for innlogging og registrering i artsobservasjoner.no
- Antrekk etter forholdene.
Administrative forhold:
- 3-delt opplegg: teori, ekskursjon, opplæring i artsregistrering
- Instruktør er Jostein Lorås
- Kurset er gratis for medlemmer, kr 500,- for ikke-medlemmer
- Lunsj er inkludert i kurset
- Mulighet for overnatting på Gryteselv Fjellgård. Kostnad dekkes av den enkelte. Ved behov ta kontakt på tlf 75 18 58 66 eller E-post gryteselv.hattfjelldal@gmail.com
Oppmøtedetaljer
Det er stedsskilt på RV 73 angitt "Gryteselv", og skilt for Gryteselv fjellgård på bygning inntil veien.
Legg merke til kyr formet i tre på jordet like ved gården.
